Stockholms IF Kurdiska - Breddlaget 1 - 2

Matchreferat!

Efter två blytunga förluster där försvarsspelet varit allt annat än bra kom nu uppryckningen. ALLA kämpade och följde en spelplan där vi skulle täppa till bakåt genom att falla i tid och alltid ha mittbackarna centralt. Det tajta försvarsspelet ledde också till att allt flera uppspel gick genom mittfält och upp till anfall.

I första halvlek dominerade vi spelet totalt, Tobbe blev både blöt och kall, men fick några ströbollar mot sig som han kunde rädda utan bekymmer. Innan Andreas satte första målet i 25:e minuten hann vi "bränna" ett antal chanser där Alexanders nog var svårast att bränna? Vi fortsatte trycka på och fick många chanser att utöka ledningen innan till sist Andreas satte sitt andra mål för dagen i 43:e minuten genom att från höger påpassligt lyfta bollen över målvakten som stod placerad för långt ut.

I andra halvlek var det Stockholms Kurdiska som hade mest boll och skapade flest chanser, mycket beroende på att Viking fått sitt andra gula kort och blivit utvisad redan efter 4 min. i andra halvlek. Trots en man mindre höll vi uppe spelet hyfsat och hade ett antal målchanser där nog Johans stenhårda skott i ribban var det bästa, där studsade bollen ner på mållinjen och sedan ut (var bollen inne eller inte?) Tobbe gjorde en riktigt bra match och räddade alla bollar utom ett hårt skott nästan rakt framifrån som kom i 85:e minuten.

Slutresultatet att vinna med 2-1 över serieledarna och dessutom med en man mindre i 40 min. talar sitt egna språk, det var en riktigt bra insats av killarna!